UsII-109/23 od 30. kolovoza 2023.

KLASA:23/261
UsII-109/23 od 30. kolovoza 2023.
Aktivna legitimacija- Zajednica ponuditelja- Prava i interesi- Pretpostavke za vođenje upravnog spora- Članak 17. stavak 2. ZUS-a
 
Ovaj Sud ocjenjuje osnovanim prigovor tuženika i zainteresirane osobe iznesen u odgovorima na tužbu o nedostatku aktivne legitimacije tužitelja za samostalno podnošenje tužbe, zbog čega nalazi da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za vođenje upravnog spora u povodu tužbe tužitelja PESTRID d.o.o. Bilje.
Naime, kako je navedenom odlukom o odabiru, rješenjem od 10. svibnja 2023. naručitelja Grada Osijeka, odabrana kao najpovoljnija ponuda zajednice ponuditelja PESTRID d.o.o. Bilje i ADRIA GRUPA d.o.o. Zagreb, to se u konkretnom postupku javne nabave odlučivalo o pravima i pravnim interesima zajednice ponuditelja, a ne tužitelja kao samostalnog ponuditelja. Stoga je zajednica ponuditelja bila ovlaštena pokrenuti upravni spor radi ocjene zakonitosti tuženikovog rješenja kojim je poništena navedena odluka o odabirų (rješenje), a u povodu žalbe zainteresirane zajednice Veterinarska stanica d.o.o. Županja i Veterinarska stanica Beli Manastir d.o.o.



Poveznica na Rješenje

Poveznica na Presudu