Međunarodna konferencija o javnoj nabavi

VAŽNO!  Zbog ograničenog broja mjesta i velikog broja prijava trenutno je moguća prijava samo za online sudjelovanje.

Javna nabava u EU - aktualnosti i perspektive

Zagreb, 23. travnja 2024. Hotel Sheraton, Zagreb


Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, u okviru organizacije sastanka Mreže prvostupanjskih žalbenih tijela javne nabave, organizira međunarodni skup stručnjaka u području javne. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, uz sudjelovanje:
  • Europske komisije - Uprava za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i malo i srednje poduzetništvo i
  • Predstavnika prvostupanjskih žalbenih tijela u javnoj nabavi.


Cilj konferencije?

Cilj konferencije je dionicima sustava javne nabave ukazati na najnovije trendove u pravu javne nabave Europske unije, prikazati sadržaj i učinke najnovije regulative koja uz postojeće direktive uređuje područje javne nabave na razini Europske unije (Uredbe, sektorsku regulativu i prasku Suda Europske unije), a koja će u narednom razdoblju oblikovati pravo javne nabave u zemljama članicama. Ujedno, cilj je konferencije i podizanje razine stručnog znanja zaposlenika i članova Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, ali i ostalih stručnjaka u području javne nabave i to u jedinstvom okruženju koje omogućuje razmjenu mišljenja i iskustva sa predstavnicima prvostupanjskih žalbenih tijela u sustavima javne nabave zemalja članica kao i ostalih zemalja iz regije, ali i uglednim domaćim i stranim stručnjacima, kao i pripadnicima akademske zajednice iz inozemstva i Republike Hrvatske koji se osobito ističu svojim djelovanjem u području prava javne nabave.

Konferencija je mjesto na kojem će sudionici imati jedinstvenu priliku čuti ugledne i istaknute profesore, predstavnike Europske komisije i prvostupanjskih žalbenih tijela koji djeluju na području javne nabave u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Kome je namijenjena konferencija?

Naručiteljima, ponuditeljima, javnom i privatnom sektoru, predstavnicima tijela u sustavu javne nabave te znanstvenoj i akademskoj zajednici na razini Republike Hrvatske i Europske unije.

Koje su ključne koristi za sudionike?

Međunarodna konferencija mjesto je na kojem će sudionici imati priliku čuti više o budućim izazovima vezanim za nove propise koji uređuju pravo javne nabave na razini Europske unije, nove zahtjeve koji se postavljaju pred naručitelje i ponuditelje u primjeni prava javne nabave u budućnosti. Također, bit će zanimljivo čuti o različitim modelima kontrole izmjena ugovora o javnoj nabavi u zemljama članicama te o praksi drugih zemalja članica u ovom području.

Program konferencije dostupan je ovdje, a više informacija o predavačima možete vidjeti ovdje.

Prijava za sudjelovanje

Konferencija je zamišljena kao hibridna te je moguće sudjelovanje uživo (hotel Sheraton) ili online.

Sudionici moraju prijaviti sudjelovanje na konferenciji popunjavanjem online obrasca na sljedećem linku.

Sudjelovanje na konferenciji uživo zbog ograničenog broja mjesta je ograničeno na dvije osobe iz iste institucije.

Za sve dodatne sudionike iz institucija koje su već prijavile dva sudionika kao i sve ostale zainteresirane sudionike, a koji bi sudjelovali na konferenciji online, putem zoom aplikacije moraju se također prijaviti na sljedećem linku.

Zbog očekivanog velikog interesa za konferenciju i ograničenog broja mjesta sudjelovanje na konferenciji uživo moguće je nakon zaprimanja potvrde o sudjelovanju.

U slučaju popunjenosti mjesta za sudjelovanje na konferenciji uživo zainteresiranim sudionicima će biti omogućeno online praćenje konferencije.

Jezici konferencije

Hrvatski i engleski (uz osiguran simultani prijevod).

Kotizacija

Kotizacija se ne naplaćuje.

Dodatne informacije i upiti na konferencija@dkom.hr