Radionica: Pravna zaštita kroz praksu DKOM-a

Radionica o javnoj nabavi
Hrvatska zajednica županija održala je u četvrtak, 29. listopada 2015. godine, u  suradnji s Državnom komisijom za kontrolu postupaka javne nabave, u prostorijama HZŽ-a, radionicu pod nazivom Pravna zaštita kroz praksu DKOM-a.
Radionicu su vodili Anđelko Rukelj, zamjenik predsjednika DKOM-a i Karmela Dešković, članica Komisije.

U prvom dijelu radionice, predavači su se kratko osvrnuli na upravljanje resursima te dokumentaciji za nadmetanje u javnoj nabavi, za koju su naglasili kako mora biti jasna i razumljiva. Istaknuti su i primjeri iz prakse, a bilo je govora i o praksi upravnih sudova u Republici Hrvatskoj iz područja javne nabave.
U ostatku radionice prikazane su i najčešće pogreške naručitelja i ponuditelja, kroz konkretne primjere. Polaznici radionice vrlo su aktivno sudjelovali u radionici, postavljajući određena pitanja i ističući probleme na koje nailaze u svakodnevnom radu.

Radionici su prisustvovali pročelnici, zamjenici pročelnika i službenici Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Ličko-senjske, Međimurske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Primorsko-goranske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske te Vukovarsko-srijemske županije.