Regionalna konferencija o javnoj nabavi, Crna Gora

Agencija za javne nabavke AJN d.o.o. Podgorica u dane 12. i 13. listopada 2023. godine organizirala je i održala Regionalnu konferenciju o javnoj nabavi u Baru u Crnoj Gori.

Na Konferenciji su sudjelovali stručnjaci javne nabave iz država članica Europske unije (Republika Hrvatska), kao i stručnjaci iz država jugoistočne Europe (Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine) gdje su predstavili svoja zakonodavna rješenja, zanimljive primjere iz prakse, ali i izazove koje pred njih stavlja javn nabava.

Regionalna konferencija je popraćena velikim brojem zainteresiranih sudionika, a otvorila je niz zanimljivih pitanja iz prakse koji su poslužili kao podloga za raspravu, razmjenu iskustava i pronalaženje najboljih rješenja u cilju poboljšanja transparentnosti, učinkovitosti i suradnje u području javne nabave.

Na Konferenciji je ispred Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave sudjelovala članica Danijela Antolković sa izlaganjem na temu „Pravna zaštita u javnoj nabavi u Republici Hrvatskoj“ i sudjelovanjem u zajedničkom panelu sa ostalim izlagačima.