UsII-120/24 od 5. srpnja 2024.

KLASA: 24/268
UsII-120/24 od 5. srpnja 2024.
Propuštanje naručitelja da valjano odgovori na pravodobno dostavljen zahtjev dodatne informacije, objašnjenja ili izmjene dokumentacije o nabavi- Rok za žalbu- Žalbeni navodi se odnose na sadržaj dokumentacije o nabavi- Zakasnio sa žalbenim navodima- Članak 406. ZJN 2016

 
Tužitelj je od naručitelja zatražio dodatne informacije, objašnjenja te izmjene u vezi s DON-om, odnosno zahtijevao je da se DON uskladi s pozitivnim propisima u Republici Hrvatskoj, konkretno sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida i Zakonom o kemikalijama. S obzirom na činjenicu da nije bio zadovoljan dobivenim odgovorom naručitelja od 10. svibnja 2024. u kojem naručitelj ostaje pri uvjetima i zahtjevima propisanim DON-om, tužitelj je podnio žalbu tuženiku.
Uvidom u žalbu tužitelja ovaj je Sud utvrdio da je predmetnom žalbom osporen DON (zbog njegove neusklađenosti s pozitivnim propisima Republike Hrvatske) te da je žalbom zatraženo poništenje DON-a. S obzirom na navedeno, a imajući na umu činjenicu da je poziv na nadmetanje s DON-om objavljen 2. svibnja 2024., dok je žalba kojom se osporavao DON podnesena tuženiku 29. svibnja 2024., valja zaključiti da je tužiteljeva žalba podnesena po proteku zakonom propisanog roka od deset dana od objave poziva na nadmetanje. Stoga Sud ocjenjuje da je osporeno rješenje tuženika kojim je žalba odbačena kao nepravodobna doneseno u skladu s mjerodavnim odredbama članka 406. stavka 1. točke 1. i članka 425. stavka 1. točke 2. ZJN-a 2016.


Poveznica na Rješenje

Poveznica na Presudu