UsII-89/24 od 19. lipnja 2024.

KLASA: 24/88
UsII-89/24 od 19. lipnja 2024.
Pregled i ocjena ponuda - Tehnička i stručna sposobnost - Popis radova - Minimalni sadržaj - Članak 290. ZJN 2016

 
Tužitelju je sporno što se iz popisa radova ne može utvrditi minimum traženih podataka (tko je izvođač radova i temeljem kojeg ugovora).
Točkom 4.3. DON-a kao ažurirani popratni dokument propisan je popis radova i potvrda druge ugovorne strane o urednom izvođenju i ishodu najvažnijih radova, no DON-om nije propisan minimalan sadržaj traženog popisa. Propisano je da popis sadržava ili mu se prilaže potvrda druge ugovorne strane o urednom izvođenju i završetku radova.
Tužitelj se neosnovano poziva na Pravilnik, s obzirom na to da odredbama članka 268. ZJN-a i odredbama DON-a, koje ne upućuju na primjenu spomenutog Pravilnika, nije propisano tko izrađuje popis radova, dok je propisano da potvrdu izdaje druga ugovorna strana. Kako se u potvrdi o uredno izvršenim radovima za radove iz popisa, koja je ovjerena potpisom i pečatom gospodarskog subjekta SUNČANI DOM d.o.o., Zadar navodi da je izvođač radova LAVČEVIĆ-INŽENJERING d.o.o., Split temeljem osnovnog ugovora o građenju br. 93/19 od 24. srpnja 2019. s pripadajućim dodacima te se navode podaci o izvršenim radovima, vrijednosti tih radova, datumu početka i preuzimanja radova, ni ovaj Sud ne nalazi da odabrani ponuditelj nije dokazao tehničku i stručnu sposobnost.


Poveznica na Rješenje

Poveznica na Presudu