UsII-121/24 od 17. srpnja 2024.

KLASA: 24/142
UsII-121/24 od 17. srpnja 2024.
Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda- Analiza ponuda prema kriteriju za odabir ponuda- Svi stručnjaci maksimalni broj bodova- Članak 28. stavak 1. točka 22. Pravilnika o dokumentaciji o nabavi- Članak 290. ZJN 2016
 
Vezano za sadržaj zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda u dijelu analize valjanih ponuda prema kriteriju za odabir ponuda "iskustvo angažiranog osoblja", tužitelj ističe da je iz zapisnika jasno koji je broj bodova dodijeljen pojedinom stručnjaku. Iako je navedeno točno, navođenje maksimalnog broja bodova za sve valjane ponude i u odnosu na sve stručnjake ne predstavlja analizu valjanih ponuda prema kriteriju odabir ponude. Način na koji je tužitelj sastavio zapisnik onemogućuje provjerljivost zakonitosti bodovanja, odn. eventualno osporavanje dodijeljenih bodova od strane potencijalnih žalitelja.
 
Tužitelj je u postupku pregleda i ocjene ponude trebao pregledati ponude sukladno postavljenim uvjetima i zahtjevima i o tome sastaviti zapisnik. Također je dužnost tužitelja u zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda navesti analizu ponuda prema kriterijima za odabir ponude (članak 28. stavak 1. točka 22. Pravilnika).


Poveznica na Rješenje

Poveznica na Presudu